logo_empátia arany

400 adag bolygóbarát étel a Föld napja alkalmából

A Föld napja ma már különösen fontos, a klímaváltozás hatásai ugyanis tagadhatatlanok. Ám mit sem ér ez a nap, ha nem teszünk konkrét lépéseket a változásért – éppen ezért 400 adag fenntartható, növényi alapú ételt kínáltunk Kecskeméten.

Az Empátia Sztori lelkes aktivistái és partnerei a Kecskeméti Vadaskert előtt tett kísérletet arra, hogy a Föld napjára összegyűlt családoknak megmutassa, a növényi alapú fogások is lehetnek ízletesek és változatosak.

A figyelmetlenebbek pedig könnyen el is siklottak a tény felett, hogy a számukra feltálalt töltött káposzta vagy bácskai rizses hús valójában nem is tartalmazott állati eredetű összetevőket, és a tudtukon kívül is egy hatalmas terhet vettek le a Föld válláról, amikor ilyen ételt választottak a húsban és tejtermékekben gazdag ételek helyett.

S bár az emblematikus napot követő első vasárnapon az időjárás nem igazán kedvezett a kültéri rendezvénynek, ennek ellenére is számos helyi család választotta ezt a programot.

Míg a gyermekek a színpadon egymást követő, szórakoztató műsorokat követték, az őket kísérő szülők érdeklődéssel nézték a különleges sátrat, amelyben a kíváncsiskodókat bevontuk az állat- és bolygóvédelembe: beszélgettünk a tudatos, etikus és bolygóbarát szokásokról, melyekkel mindenki egyénileg is tehet a közös ügyünkért, a Föld megmentéséért.

Ehhez információs kártyákat is biztosítottunk az érdeklődők számára, melyen a nagy sikerű Veganuár kihívás programba csatlakozhatnak, amennyiben változtatnának szemlélet- és életmódjukon.

Örömmel fogadtuk az egyetértő válaszokat, melyek szerint az állatok életének tisztelete és a planétánk megóvása bizony mindannyiunk kötelessége, és ebben étrendünknek is jelentős szerepe van.

Fotók: Bakó Mihály

Oszd meg ismerőseiddel

Korábbi kampányaink: