logo_empátia arany

Előadás a fenntartható étkezésről és 200 adagos ételkóstoló a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban

Hogyan tehetjük fenntarthatóbbá a bolygónkat, ha nem vagyunk politikusok és vagyonos, hatalommal rendelkező üzletemberek és üzletasszonyok? Az Empátia Sztori szerint az egyéni felelősségvállalással, a tudatos fogyasztási szokásokkal és az objektív tények megismerésével.

Hiszünk abban, hogy az elsődleges feladatunk, hogy megértsük – az élővilág és a természet védelme kéz a kézben járnak. Nem tehetjük addig élhetővé a bolygót, amíg szokásainkkal kizsákmányolunk más fajokat, és nem lehet a világ békésebb, együttérzőbb, amíg nem figyelünk oda a bolygónk jólétére is, benne minden élővel.

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium közel 100 diákja olyan szemléletformáló, gyakorlatias előadást kapott Vida Raultól, szervezetünk alapítójától, melynek segítségével tudatosabb döntéseket hozhatnak mindennapjaikban – többek között arról, miket tesz ma az emberiség az élővilág ellen, mi a fő okozója a klímaváltozásnak, hogyan tehetik fenntarthatóbbá az étkezésüket, ruházkodásukat és programjaikat, valamint hogy hogyan tudnak ők maguk is aktivistává válni a számukra fontos társadalmi ügyekben.

Az érdeklődő fiatalok önként jelentkeztek a tanév végén a programra, amit mi ízletes növényi alapú ételekkel háláltunk meg.

A diákok megkóstolhatták a húsmentes paprikás krumplit, valamint a tej- és tojásmentes meggyes browniet, melyek mindegyike osztatlan sikert – és sok-sok repetázót – eredményezett a nap végén.

Fotók: Bakó Mihály

Oszd meg ismerőseiddel

Korábbi kampányaink: