logo_empátia arany
330 adagos ételosztás két kecskeméti idősek otthonában | Fotó: Bakó Mihály

330 adagos ételadomány a kecskeméti Margaréta és Levendula Idősek Otthonának

Összesen 330 adag ételt kínáltunk 2 idősotthon részére, beleértve a teljes személyzetet is, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a lakók élete továbbra is teljes értékű maradjon.

A kecskeméti Margaréta és Levendula Otthon lakóinak és teljes személyzetének kínáltunk hagyományos ízvilágú paprikás krumplit, melyben borsó alapú virsli helyettesítette az állati eredetű verziót, ám a fűszerezés, a textúra, az ízletes szaft és a teljes élmény nem hiányzott így sem – a visszajelzések alapján mindkét intézmény elégedett volt az ételekkel.

Minden embernek hatalmában áll, hogy egy kicsit békésebb hellyé tegye a világot, és nincs ez másképp az idősekkel sem. Miközben a társadalom néha megfeledkezik róluk vagy gyengének tartja őket, valójában az idősek gyakori bölcsessége az, ami ugyanannyira kell a társadalom morális fejlődéséhez, mint amennyire a fiatalok lelkesedése. A kettő tud együttműködni.

Vida Raul két idősotthonban
Vida Raul, az Empátia Sztori alapítója viszi az első adag ételt a Levendulába. | Fotó: Bakó Mihály
Érkeznek az ételadományok a Margarétába. | Fotó: Bakó Mihály
Paprikás krumpli borsó alapú virslivel, hagyományos ízvilággal. | Fotó: Bakó Mihály

Felemelő érzés volt ismét segíteni, mindezt úgy, hogy szó szerint senkinek nem ártottunk: ügyeltünk a környezetre, nem bántottunk állatokat, egészséges ételt kínáltunk az időseknek, hogy még sokáig élvezhessék az élet örömeit, és közben mi is feltöltődhettünk a jótékonykodás által.

Rendkívül meghatottak a visszajelzések, de különösen Erzsike néni, egy 80 év feletti idős hölgy, aki sírva köszönte meg, hogy törődünk az idős emberekkel. Maszkban nem láthattunk egymás arcát, de a szemei leírták az örömöt, ami a szívemig hatolt. Távolról puszikat küldött nekünk, és többször is visszafordult hozzánk, hogy újra hálásan megköszönje a támogatásunkat. Mi pedig megígértük neki, hogy találkozunk még vele, és mindent megteszünk nemcsak az idősekért, de minden emberért és állatfajért a bolygón. Mert az élet sokkal szebb, ha kedvesek vagyunk másokhoz.

– foglalta össze a tapasztalatokat Vida Raul, az Empátia Sztori alapítója.

Erzsike néni, aki külön megköszönte a támogatásunkat. | Fotó: Bakó Mihály
Oszd meg ismerőseiddel

Korábbi kampányaink:

Antal - Empátia Sztori

Antal: Az élet folyamatosan tanít bennünket

„Miskolcon születtem, vegyes családban, egykeként. Anyukám német felmenőkkel rendelkező magyar, apukám viszont egyiptomi volt. Két évesen költöztünk fel Budafokra, s tíz voltam, amikor édesanyám öngyilkos

400 adag vidám vegán sütemény gyermeknapra

Hisszük, hogy a gyermekek mindenféle külső hatás nélkül is, már születésüktől kezdve empatikusak az emberek és állatok iránt egyaránt. Őket ünnepeltük május 29-én, gyermeknapon 400