logo_empátia arany
500 adag étel rászorulóknak - Empátia Sztori

500 adag tápláló ételt kínáltunk a kecskeméti rászorulóknak és az utca kíváncsi emberének

500 adag tápláló ételt kínáltunk a kecskeméti rászorulók és hajléktalanok számára, valamint mindenkinek az utcán, aki kíváncsi volt a növényi alapú ételekre.

Szeptember 19-én az eddigi legnagyobb ételosztásunkat rendeztük meg, amelynek keretein belül 250 adag paprikás krumplit és 250 adag bolognai spagettit osztottunk szét az utca éhes, vagy épp kíváncsi emberének., többnyire rászorulók és hajléktalanok megsegítésére, de azokat a járókelőket is megkínáltuk, akik csak kíváncsiak voltak, milyen ízletes és tápláló tud lenni egy növényi alapú étel.

Öröm volt látni az őszinte mosolyt azoknak az emberek az arcán, akik közül sokan – állításuk szerint – ritkán esznek finomakat, a legolcsóbb konzerveket és húsokat kénytelenek választani de olyanok is voltak, akik azt mondták, napok óta nem ettek és megváltás számukra, hogy ott vagyunk.

Egyetlen panasz sem érkezett arra, hogy az étel ne lenne elég laktató, vagy ízetlen és fantáziátlan lenne, ahogy azt a társadalom tévesen gondolja a növényi alapú fogásokról.

Egy hölgy meg volt lepődve azon, hogy a virsli húsmentes, és még csak nem is szója alapú. Egy hajléktalanként élő férfi azt mondta, soha nem evett ilyen finomat. Egy másik rászoruló férfi háromszori repetáért is visszajött a párjával. Egy kíváncsi nő, aki nem rászoruló, legalább fél óráig dicsérte a vegán bolognait, és hogy a szaftos szósz alapja répa, mégis húsos bolognainak érezte.

 

Oszd meg ismerőseiddel

Korábbi kampányaink: