logo_empátia arany

Az ABB Kft. először népszerűsítette munkatársai körében a Veganuárt – előadással és vegán szendvicsekkel támogattuk a vállalatot

Vida Raul, szervezetünk vezetője tartott előadást a veganizmusról az ABB Kft.-nél 2024 januárjában. Az ABB idén először vállalta, hogy népszerűsíti több mint 200 munkatársa körében a növényi étkezést, becsatlakozva ezzel az egyre népszerűbb Veganuár-mozgalomba, amelyet hazánkban az Empátia Sztori szervez már 2020 óta.

2024. januárjában az ABB budapesti irodája egy vállalati fenntarthatósági programot szervezett, melynek célja, hogy munkatársai megtapasztalják a növényi alapú táplálkozás pozitív hatásait fenntarthatóság, állatvédelem és egészség szempontjából – számolt be róla közleményben az ABB budapesti csapata.

A fenntarthatóság kiemelten fontos az ABB számára, ami nem csak a cég működésében és a termékeinél jellemző, de a munkatársak mindennapi életében is. Ezért döntött úgy a cég budapesti irodája, hogy munkatársai körében idén először népszerűsíti az Empátia Sztori által 2020 óta megszervezett Veganuár kihívást.

A Veganuár fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetvédelem, az állatjólét és az egészség fontosságára, valamint ösztönözze az embereket arra, hogy egy hónapig kipróbálják a vegán életmódot. Az ABB Kft. vezetősége úgy határozott, hogy a kis lépéseket is támogatja. Természetesen örülnek, ha valaki egyik napról a másikra vegán lesz, ugyanakkor hisznek abban, hogy mindennapi szinten, a növényi alapú ételek gyakoribb választásával vagy akár vegetáriánus étrenddel is jelentős változások érhetők el közösen.

A program keretében januárra több szakembert is meghívtak, hogy a vegán életmódról és táplálkozásról tartsanak előadást, többek között Vida Rault, a magyar Veganuárt szervező Empátia Sztori nonprofit szervezet vezetőjét, aki előadása mellett vegán szendvicsekkel is kedveskedett a résztvevőknek.

Az előadók sok hasznos tippet adtak milyen ételeket válasszanak, hol vásároljanak, mit főzzenek, és hogyan kezeljék a nehéz helyzeteket. A munkatársak minden héten belső hírlevelet kaptak a témában, valamint egy intranet oldal is létrehoztak számukra a programmal kapcsolatban, ami a Veganuár után is elérhető marad.

Január folyamán a Balance Hall irodaházban üzemelő étterem az ABB Kft.-vel együttműködve minden nap extra vegán és vegetáriánus fogásokat is ajánlott, hogy betekintést adjon a húsmentes ételek sokszínűségébe.

A cég a Veganuár hónapot egy közös vegán brunchal zárta, amelyen növényi alapú menüvel várták a munkatársakat és többen is beszámoltak a pozitív személyes tapasztalataikról.

Fotók: Porkoláb Edit

Oszd meg ismerőseiddel

Korábbi kampányaink:

400 adag vidám vegán sütemény gyermeknapra

Hisszük, hogy a gyermekek mindenféle külső hatás nélkül is, már születésüktől kezdve empatikusak az emberek és állatok iránt egyaránt. Őket ünnepeltük május 29-én, gyermeknapon 400